Ajankohtaista

Kesägrillaajien yleisin virhe

8.6.2020

AGA käynnisti #kaasukunkku-turvallisuuskampanjan varmistaakseen, että grilliherkkujen kokkaus kaasulla sekä kaasujääkaappien ja -lämmittimien käyttö matkailuajoneuvoissa ja veneissä sujuisi vahingoitta tänäkin vuonna. Kaasunkäytön kuninkaallisia kartoittava nettikysely osoitteessa kaasukunkku.aga.fi on saanut jo reilut 4100 grillaajaa testaamaan tietämystään nestekaasun turvallisesta käytöstä.

 

Pistetilastoa johtaa tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaa, jossa 88 % vastaajista grillaa turvallisesti, ja kymenlaaksolaiset grillaajat tulevat niukasti perässä. Johtavat mökkipaikkakunnat Etelä- ja Pohjois-Savossa sijoittuvat tuloksissa vasta näiden jälkeen. Eniten kyselyyn vastanneita on ollut Uudeltamaalta.

 

"Kiperimmäksi on osoittautunut kysymys siitä, missä kaasupulloa kuuluu säilyttää. Turvallinen paikka on grillin vieressä, ei kuumuudessa grillin alla", sanoo AGAn turvallisuusasiantuntija Venla Kanko.

 

Grillivalmistajat ovat suunnitelleet paikan kaasupullolle grillin alaosaan, mutta käytettäessä nestekaasupullo saattaa siinä altistua liialle kuumuudelle, jolloin varoventtiili voi aueta ja kaasu vuotaa ilmaan. Siksi nestekaasupullon oikea paikka grillatessa on grillin vieressä. On tärkeää muistaa myös, että nestekaasupulloa on säilytettävä aina pystyasennossa. Silloin  varoventtiilimekanismi toimii luotettavasti.

 

AGAn turvallisuuskampanjaan voi osallistua netissä 31.7. asti, minkä jälkeen kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 980 euron arvoinen Weber-kaasugrilli. Kampanjasivustolla voi nyt myös kannustaa oman maakuntansa voittoon haastamalla kaverin tai mökkinaapuri mukaan testaamaan taitonsa.

 

Kampanjasivustolta löytyvät myös ruokablogikilpailuissa menestyneiden bloggareiden herkulliset grillireseptit. Reseptisuosikkiaan äänestäneiden kesken arvotaan elokuussa AQVIA Exclusive Lux -hiilihapotuslaite ja makutiivisteet.

 

Tee testi: kaasukunkku.aga.fi