Missä voin vaihtaa pulloni?

Suomessa voit vaihtaa tyhjän nestekaasupullosi missä tahansa nestekaasun myyntipisteessä vastaavaan täyteen pulloon. Jos vaihdat samanlaiseen pulloon maksat vaihtokaupassa vain kaasusta, et itse pullosta. 

Huom. Viranomaisasetusten ja -määräysten mukaisesti nestekaasupullokuoren omistusoikeus siirtyy kokonaisuudessaan asiakkaalle tämän ostaessa nestekaasupullon. Nestekaasupulloissa ei siis ole pullopanttia, eikä niitä lunasteta takaisin (lue lisää Öljyalan Keskusliiton tiedotteesta).

Nestekaasupullojen venttiilit Pohjoismaissa ja muualla

Norjassa ja Tanskassa on käytössä nestekaasupulloja sekä kierre- että painoventtiilillä. Kierreventtiilipulloissa käytettävä kierre on samantyyppinen kuin Suomessa. Sen sijaan Ruotsissa kaikki pullot on varustettu kierreventtiilillä ja käytössä on Suomen kierretyypistä eriävä ns. sisäkierreventtiili. Selvitä aina ennen matkaan lähtöä kussakin maassa käytettävä venttiilityyppi.

Pullojen uudelleentäyttö

Jälleenmyyjä toimittaa asiakkaalta tulleen tyhjän pullon uudelleentäytettäväksi.

Koska nestekaasupullot ovat standardituotteita, niiden uudelleentäyttäjä ei ole välttämättä sama kuin alkuperäinen liikkeeseenlaskija. AGAn myyntipisteen tunnistat AGAn logoilla ja varoitusmerkeillä varustetuista kaasukaapeista sekä kaasupullot oransseista sineteistä. Voit myös tiedustella kaasun alkuperää jälleenmyyntipisteen henkilökunnalta.

Täyttölaitoksella AGAn nestekaasupullot tarkastetaan ja huolletaan säännöllisesti standardien ja asetusten mukaisesti. Esimerkiksi venttiilit vaihdetaan ja pullojen tiiviys testataan nestepainekokeella. Lisäksi kuluneet teräspullot hiekkapuhalletaan ja maalataan uudestaan. Liian kuluneet pullot poistetaan kokonaan kierrosta. Jokainen pullo tarkastuspunnitaan oikean kaasumäärän varmistamiseksi ja testataan vuotojen varalta.

Näin kiinnität paineensäätimen painoventtiilipulloon:

Poista oranssi muovisinetti.

Tarkista, että paineensäätimen vipu on kiinni-asennossa.

Kiinnitä paineensäädin painoventtiilipulloon nostamalla kiinnitysrengasta ja asettamalla säädin pulloventtiilin päälle.

Paina kiinnitysrengasta alaspäin, kunnes kuulet vaimean “klik“-äänen.

Käännä paineensäätimen vipu auki-asentoon ja olet valmis käyttämään nestekaasulaitettasi.