Usein kysytyt kysymykset

Nestekaasu

Miksi nestekaasupullo pitää säilyttää pystyasennossa?
Nestekaasupullossa on varoventtiili, joka estää sen räjähtämisen tulipalon sattuessa. Jotta venttiili toimisi oikein, pullon on oltava pystyasennossa sekä käsittelyn että varastoinnin aikana.

Mistä tiedän, kuinka paljon nestekaasupullossa on kaasua jäljellä?
Saat selville pullossa olevan kaasumäärän punnitsemalla pullon. Pullossa näkyy pullon oma paino eli ns. taarapaino, joka vähennetään kokonaispainosta. Erotus kertoo pullossa olevan kaasun määrän. Komposiittipullossa olevan kaasun määrän näkee pullon läpikuultavuuden ansiosta.

Kuinka paljon nestekaasua on 1 kW?
Yhdessä kilossa nestekaasua on energiaa 12,8 kWh. 1 kW on 78,125 g nestekaasua tunnissa.

Voiko nestekaasupulloa säilyttää talvella ulkovarastossa?
Kyllä voi. Nestekaasu jäätyy vasta -187 °C:n lämpötilassa.

Missä voin vaihtaa alumiinipullon?
Kaikissa AGAn teollisuuskaasuja myyvissä palvelupisteissä ja ABC Liikennemyymälöissä. Katso lähin myyntipiste jälleenmyyjähausta.

Miksi nestekaasupulloissa ei ole pullopanttia?
Viranomaisasetusten ja -määräysten mukaisesti nestekaasupullokuoren omistusoikeus siirtyy kokonaisuudessaan asiakkaalle tämän ostaessa nestekaasupullon. Siksi nestekaasupulloissa ei ole pullopanttia, eikä niitä lunasteta takaisin. Tarkista nestekaasupullon hinta AGAn myyntipisteestä.

Onko AGAlta tulossa komposiittipulloa kierreventtiilillä?
Ei ole suunnitelmissa, mutta painoventtiilipulloa voi käyttää myös asuntovaunussa, jos asuntovaunun koko nestekaasujärjestelmä toimii 30 mbar paineella. Kierreventtiilipulloja on AGAn valikoimissa myös alumiinisina. Alumiinipullo on erittäin kevyt ja pulloa on helppo käsitellä.

Saanko kuljettaa nestekaasupulloa omassa autossani?
Nestekaasupulloa saa kuljettaa autossa, jos se on pystyasennossa ja hyvin kiinnitettynä esimerkiksi kantohihnalla.

Miksi nestekaasu on kalliimpaa komposiittipullossa kuin teräspullossa?
Komposiittipullon hankintahinta on moninkertainen teräs- ja alumiinipulloon verrattuna. Lisäksi komposiittipullon täyttäminen ja ylläpito on kalliimpaa. Osa kalliimmista hankinta- ja ylläpitokustannuksista maksetaan kuoren hinnassa ja osa kaasun hinnassa. Komposiittipullolla on kuitenkin monta etua teräspulloon verrattuna: se painaa vain noin puolet verrattuna teräspulloon ja sen läpikuultavuuden ansiosta näet heti miten paljon kaasua on jäljellä.

Voinko säilyttää nestekaasua tiskipöydän alapuolella?
Nestekaasupulloja on säilytettävä ensisijaisesti ulkona, mutta niitä saa säilyttää myös hyvällä ilmanvaihdolla varustetussa tilassa.

AQVIA®

Miten voin maustaa hiilihapotetun veden?
AQVIA-mauista on saatavana sekä juoma- ja siideritiivisteitä. Kaikki AQVIA-maut valmistetaan luonnon raaka-aineista, ilman keinotekoisia makeutusaineita. Voit tehdä myös omia juomasekoituksia. Kokeile esimerkiksi limen, sitruunan tai kurkun palasta. Tarkista ajankohtainen valikoima AQVIA Juomatiivisteet -sivulta.

Mistä voin ostaa makuja AQVIA-laitteeseeni?
Monet AQVIA-hiilihapotuslaitteita myyvät jälleenmyyjät myyvät myös AQVIA-makuja. Löydä lähin jälleenmyyjäsi tästä.

AQVIA PET-pullojen pohjalevy lähtee toisinaan irti. Onko se normaalia?
Näin pitää ollakin. PET-pullojen pohjalevy on irrotettava, jotta pullon puhdistaminen olisi helpompaa.

Voinko pestä PET-pullot astianpesukoneessa?
Et. Jos pullon laittaa astianpesukoneeseen, se menettää muotonsa. Koska PET-pullot kestävät enintään 40 asteen lämpötiloja, on astianpesukoneen lämpötila liian korkea.

Pitäisikö makuaine lisätä PET-pulloon ennen veden hiilihapottamista?
Ei. Makuaine lisätään aina veden hiilihapottamisen jälkeen.